Přeskočit na obsah

Veverka: Porovnání verzí

Velikost nezměněna ,  15. 2. 2010
Řádek 22: Řádek 22:


== Castortým vyzvídá ==
== Castortým vyzvídá ==
Tomáš se ptal Brusinky, proč je vlastně Brusinka... Tak [[Brusinka|Brusinčinu]] verzi už tu máme, zbývá ještě ta moje: Jednoho krásného dne před asi sto lety jsem potkala malou holčičku, které říkali Beruško. Což uznáte, je taková... hmmmm... tuctová přezdívka (asi jako "Veverka"). Navíc je dlouhá a trochu ušišlaná. Tak jsem té holčičce začala říkat "Brusko".  
Tomáš se ptal Brusinky, proč je vlastně Brusinka... Tak [[Brusinka|Brusinčinu]] verzi už tu máme, zbývá ještě ta moje: Jednoho krásného dne před asi sto lety jsem potkala malou holčičku, které říkali Beruško. Což uznáte, je taková... hmmmm... tuctová přezdívka (asi jako Veverka). Navíc je dlouhá a trochu ušišlaná. Tak jsem té holčičce začala říkat "Brusko".  
Ale byla to ještě malá holčička a přezdívka Beruška jí přišla mnohem přijatelnější a přiměřenější a vůbec, tak se osmělila a řekla mi, že jí Brusko říkat nemám. I napadlo mě, že hodně malá bruska je brusinka. A to už Berušce zůstalo. Takže žádná červená bobule, ale nástroj pidibrusiče je to:)
 
Ale byla to ještě malá holčička a přezdívka Beruška jí přišla mnohem přijatelnější a přiměřenější a vůbec, tak se osmělila a řekla mi, že jí Brusko říkat nemám. I napadlo mě, že hodně malá bruska je brusinka. A to už Berušce zůstalo. Takže žádná červená bobule, ale nástroj pidibrusiče je to:). Čímž je ostatně i vidět, že naše dvě verze se liší pouze v detailech.


== Ostatní o Veverce: ==
== Ostatní o Veverce: ==
337

editací